NAUJIENOS

MĖSOS MEISTRAI“ NAUJIENOS

Orams atšilus mėsos meistrai pristato naują kiaulienos sprandinės “Gurmanišką” šašlyką

Orams atšilus privačių namų kiemus, sodybas ir stovyklavietes užlieja nuostabus kepančios mėsos aromatas... Kiaulienos šašlykas - dažniausias ir populiariausias pasirinkimas, tačiau norint, kad jis būtų minkštas, kvapnus ir skanus reikia mokėti tinkamai pasirinkti mėsą, pasirinkti ir sumaišyti tinkamus prieskonius ir nepamiršti kelių kepimo taisyklių. Mėsos Meistrai pirmus du darbus padarė už Jus , paruošė vasarai naują kiaulienos sprandinės šašlyką sausai marinuotą su prieskoninėmis žolelėmis , kurios įprastą kiaulienos šašlyką paverčia gurmanišku skanėstu! Tai Gurmaniškas šašlykas.

Jums belieka tik išsikepti, o mes jums galime patarti kaip tai padaryti. Visų pirma šašlyko kepimui reikia pasiruošti kaitrių žarijų. Negalima gaminti šašlykų naudojant pušies, eglės, kėnio, maumedžio medieną - jų degimo metu išsiskiria kancerogeninės medžiagos, mėsa tampa neskani, įgauna nemalonų kvapą.

Kepimui tinka uosio,alksnio, juodalksnio ir klevo mediena, o kad pagerinti šašlyko skonį galima pridėyi vaismedžių mediena - naudokite obelų, kriaušių, slyvų malkas, tačiau ypač malonų skonį šašlykams suteikia vyšnios medis (jeigu neturite jo malkų, tai įdėkite bent kelias sausas šakeles ar paberkite vyšnios pjuvenų).

Marinuotą mėsą suverkite ant aliejumi pateptų, šiek tiek pakaitintų iešmų. Verti reikėtų išilgai raumens skaidulų taip, kad gabaliukai vos liestųsi, didžiausi gabaliukai turi būti iešmų centre, o mažesni - šonuose. Tarp mėsos gabaliukų galima įverti papildomo skonio suteikiančių ir nuo išdžiūvimo apsaugančių daržovių - svogūno ar paprikų gabaliukų.

Paruoštus iešmus sudėkite maždaug 15 cm astumu nuo žarijų, tankiai, taip, kad ant iešmų suverti gabaliukai liestųsi tarpusavyje.

Kepimo pradžioje iešmus sukinėkite dažniau, kad mėsa tolygiai apskrustų iš visų pusių, susidarytų plutelė, viduje „užrakinanti“ mėsos sultis, kurios šašlykui suteikia minkštumą ir sultingumą.

Kepimo metu mėsą pašlakstykite vandeniu su citrinų sultimis. Tinkamai supjaustytas ir marinuotas šašlykas, esant gerai kaitrai iškepa pakankamai greitai - per 15-20 min. Norėdami patikrinti, ar mėsa tikrai iškepė, įpjaukite didžiausią gabaliuką - jeigu teka rausvos sultys, tai mėsa žalia, dar šiek tiek pakepkite, jeigu skystis bespalvis - šašlykas paruoštas.


Mėsos Meistrai puoselėdami senas tradicijas atnaujino

Sūdytų Kretingos lašinių gamybą

Iš senų laikų manoma, kad Šiauliai priklauso Žemaitijai, tai gamybai buvo pasirinktas senas ir gardus žemaitiškas produktas – sūdyti Kretingos lašiniai, kurių receptas buvo gautas iš Senolio Kretingos miestelio gyventojo, kuriam šį receptą perdavė jo tėtis, dirbęs Kretingos dvare ir pats gaminęs šiuos lašinius. 1891m. grafas Aleksandras Tiškevičius Kretingos dvare puoselėjo ne tik žiemos sodą, bet ir pastatė bravoro ledainę, vyninę ir mėsinę. Šioje mėsinėje ir buvo gaminami šie gardaus skonio lašiniai.Grafai Tiškevičiai sūdytais “Kretingos lašiniais”aprūpindavo Rusijos imperatoriaus rūmus Sank Peterburge. 2010 metais šis gaminys pripažintas tautinio paveldo produktu.


ARMĖNIŠKAS šašlykas

Itin pamėgtas ir išpopuliarėjęs ARMĖNIŠKAS šašlykas, ruošiamas be marinato nedingsta nuo prekystalių jau daug metų. Šis šašlykas yra be E.


Šio šašlyko galima įsigyti patogioje pakuotėje.

Kur įsigyti?

Pasiūlymas medžiotojams

Priimame sumedžiotų gyvūnų ar užaugintų ūkiuose gyvūnų mėsą pardirbti pagal užsakovo pageidavimus. Norėdami gauti daugiau informacijos, prašome susisketi nurodytais kontaktais.

Susisiekti
Share by: